GF letters transpa_imageedit_1_3021660424.png
 
GFY 2019 logo transpa.png

OM GRANFONDO YUNNAN

Eventet är ett breddarrangemang över 6 etapper sydvästra Kina, och spänner över två helger från 2 till 9 november 2019. I år arrangeras den evenemanget för 6:e gången, också denna gång med en helt ny ort och etapp tillsammans med modifieringar av vissa av de andra. Granfondo Yunnan är ett unikt cykelevenemang i Kina, helt tillägnad de vältränade amatör- och hobbycyklisterna och bjuder på en genuin utmaning i en vacker miljö och med kulturella, kulinariska och ofattbara upplevelser. Den pampiga inledningen sker i Mangshi, Dehong Prefecture, som ligger nära gränsen till Myanmar i provinsens sydvästra delar. Under veckan cyklar tangerar deltagarna till gränsen till Myanmar i Ruili, innan man åker mot Yingjiang och vidare till Tengchong, Dali och Lijiang. Här kan du se alla detaljer om våra 6 etapper som tillsammans utgör årets Yunnan Granfondo.


OM NORDIC WAYS

Nordic Ways introducerade 2012 cykelkonceptet granfondo i Kina under namnet Granfondo China i kombination med Yanbian Granfondo i Jilinprovinsen. Sedan dess har Colourful Yunnan Granfondo Cycling Festival blivit ett av företagets flaggskepp på listan över arrangemang och arrangeras årligen under första halvan av november. Det i Beijing baserade företaget, specialiserade inom sportevent, har satt samman ett brett spektrum av evenemang under de senaste 20 åren och har varit verksamma i Kina sedan 1998. Företaget har lång landsvägscykling, bl.a. genom de många framgångsrika arrangemangen Great Wall Bike Festival i Beijing och Vätternrundan China i norra Kina.
ÃÀÆïÍø-Íõ·É-7 sm.jpeg

GRANFONDO YUNNAN’S HISTORIA

Den första upplagan av Colourful Yunnan Granfondo Cycling Festival, kanske mer känd som Granfondo Yunnan, arrangerades i november 2014. Det var ett viktigt ETAPP framåt i utvecklingen av icke-professionell cykling i Kina, med fem etapper i fem olika städer och arrangemanget spreds ut över två på varandra, följande, helger. GF Yunnan erbjöd amatörcyklister och unga talanger möjlighet att tävla i flera dagar och få en smak av vad t.ex. Tour de France är. För de flesta deltagarna är GF Yunnan en individuell utmaning för att fullfölja de ofta långa banorna inom den angivna tidsfristen och att vid målgång få ett certifikat i guld, silver eller brons tillsammans med ära och tillfredsställelsen att ha testat sig själv på cykeln. Evenemanget har vuxit snabbt till drygt 1500 cyklister, varav högst 1000 får genomföra de långa etapperna. År 2018 kom evenemanget in i ett nytt territorium, eftersom de tidigare ETAPPen i Kunming, Yuxi och Chuxiong ersätts av nya städer Mangshi, Ruili och Tengchong. År 2019 är Yingjiang också en ny ort bland etapperna. 

CITAT

"Den vackraste cyklingen jag någonsin har gjort" – Flera deltagare i Lijiang 2017

"Det är annorlunda att cykla tillsammans med så många nationaliteter i Kina, men det är så fantastiskt att vi alla talar samma cykelspråk" - Spike Huisman (NED)

"Yunnan är en idyllisk provins och granfondo mångfacetterat, därför en komplett upplevelse" - Olivia Ghisoni (ITA)

"Fantastisk organisationen och med avstängda vägar så är det väldigt trevligt att cykla. Efter tävlingarna finns det också många små barer i närheten" - Michael Naert (BEL)