De 6 etappes

The 2019 Granfondo Yunnan biedt net als in 2018 een proloog en vijf reguliere etappes in lijn aan voor de deelnemers van het volledige lange afstandsprogramma. Het doek opent op zaterdag 2 November met een proloog over 8,6 kilometer in Mangshi, hoofdplaats van de Dehong Prefectuur in Zuidwest Yunnan. Een week later komt hopelijk iedereen aan op grote hoogte (3300m) in de stad Lijiang - een toeristische hoogvlieger van Yunnan. Zoals elk jaar is er ook een korte afstand optie voor beginnende coureurs. Voor hen geen proloog, het begint op zondag met de eerste etappe in lijn naar Ruili.

 
2019granfondo poster_v2.jpg

ZAT 2 NOV - PROLOGUE TIJDRIT : It's DEHONG TIME!

Net zoals menige grote Ronde bij de profs, beginnen we er in Yunnan aan met een korte tijdrit.
Het parcours is eerst snel, vlak maar zeer bochtig, en gaat dan omhoog voor een dikke anderhalve kilometer naar een Nirvana-finish ervaring aan de Zilveren Pagoda boven de stad Mangshi.  

8.6 km (enkel voor deelnemers volledige toer lange afstand)

ZON 3 NOV - ETAPPE 1: The border ride

Eerste etappe met massastart in blokken. Deze rit biedt een mooi apperitief voor de week, algemeen niet echt zwaar en niet te lang met 105 km.  

Lange afstand: 105 km
korte afstand: 43 km

MAAN 4 NOV - ETAPPE 2 - THE RIVER RIDE

Een primeur, deze etappe. Wat vals plat na de start net buiten de stad, gevolgd door iets pittigere hellingetjes doorheen enkele etnische minderheidsdorpjes, maar de meeste kilometers van deze rit voeren langs de grote Yingiang rivier en zijn vlak. Toch zal het niet voor de sprinters zijn, want de finish ligt boven in Ximazhen na een lange, doch niet overdreven steile klim. Ximazhen overigens heeft als bijnaam “het verdoken paradijs” …

Lange afstand: 155 km
Korte afstand: 30 km

WOENS 6 NOV: ETAPPE 3 - Along gaoligong 

Volgens velen de mooiste en meest uitdagende etappe van de week. Kris kras door kleine dorpen, veldweggetjes, continu op en neer. Het is technisch, het is lastig en als de benen niet meewillen ga je wat meemaken. Gelukkig is het landschap heerlijk en als de benen wel meewillen ga je hopen dat deze rit nooit eindigt. Kers op de taart voor Flandriens: de Muur van Tian Tai, een hellende kasseistrook van anderhalve kilometer na 62 km koers met bonus sprint!

Lange afstand: 185 km
Korte afstand: 33 km

VRIJ 8 NOV: ETAPPE 4 - the lake ride

Op papier veruit de gemakkelijkste rit want zo goed als vlak.
Iconisch voor vele Chinese deelnemers, want we rijden helemaal rond het bekende Erhai meer, en bovendien zit deze etappe erin sinds het begin van Granfondo Yunnan.

Lange afstand: 115 km
Korte afstand: 40 km

ZAT 9 NOV: ETAPPE 5 - the sky ride

Marmotte-feeling in China: dit is de grote finale met twee bergen en een heuse afdaling van 1 km verticaal (sinds 2017 en verder ongezien in dit land).
Na de fantastische afdaling volgt een gigantische klim van 1500 hoogtemeters naar Maoniuping op een hoogte van 3300m. 

Lange afstand: 102km
Korte afstand: 37 km