DE 6 ETAPPERNA

GF Yunnan map 2019 province.jpg

 2019 års Granfondo Yunnan erbjuder återigen fem vanliga etapper och en individuell ”time-trail” prolog för deltagarna som kör den långa distansen under hela veckan. Tävlingarna inleds lördagen den 2 november med en prolog på 8,6 km i Mangshi! En vecka senare är målgången som alltid på hög höjd i Lijiang - en av Yunnans största turistmetropoler. Som alltid finns det också ett Kortaare alternativ, som inleds söndag den 3 november.

LÖRDAG 2 NOV - PROLOG TIME TRIAL: IT’S DEHONG TIME!

Precis som 2018 så startar Granfondo Yunnan med en individuell prolog, time trail, på en snabb men kurvig bana och med avslutning i en rejäl stigning!

8,6 km (endast för deltagare på långa banan, samtliga etapper)

SÖNDAG 3 NOV – ETAPP 1: THE BORDER RIDE

Det första etappen, med masstart, blir en bra aptitretare med en hanterbar etapp på drygt 100 km.

Långa banan: 105 km

Korta banan: 43 km

MÅNDAG 4 NOV - ETAPP 2 – THE RIVER RIDE

En blandning av plattåkning och några kortare klättringar upp genom etniska bergsbyar, innan du rullar bekvämt längs den långa Yingjiang floden. Dock en lång klättring upp till målet i Ximazhen.

Lång banan: 155 km

Korta banan: 30 km

ONSDAG 6 NOV: ETAPP 3 - ALONG GAOLIGONG

Det vackraste och mest utmanande etappen i veckan för många av deltagarna med en 200 km lång bana, hur många gånger kan du göra det i Kina? Som grädde på moset så är det en kullerstens klättring, The Wall of Tian Tai, vid 62 km.

Lång banan: 185 km

Korta banan: 33 km

FREDAG 8 NOV: ETAPP 4 – THE LAKE RIDE

På papperet den snabbaste och enklaste etappen runt Erhai Lake i pittoreska Dali, och en klassiker i kinesisk cykling med många cyklister som deltar bara på den här etappen.

Lång banan: 115 km

Korta banan: 40 km

LÖRDAG 9 NOV: ETAPP 5 – THE SKY RIDE

Den stora finalen med två klättringar och en 1 km lång, väldigt brant utförskörning. Den avslutande klättringen till målet vid Maoniuping har en stigning på 1500 höjdmeter.

Lång banan: 102km

Korta banan: 37 km